Onze locatie

Print deze pagina

KinderCentrum Mergelland is gevestigd in het pand van de voormalige basisschool en vormt samen met de huidige basisschool De Keerkring en PSZ Pinokkio, de Brede School in Cadier en Keer. Het pand is groot, ruim en door de glaspuien zonnig en licht. Er zijn parkeerplaatsen voor de deur. Er is een bushalte op loopafstand.

De groepsruimte.
De groepsruimte is passend ingericht in overeenstemming met de ontwikkeling en leeftijd van de op te vangen kinderen. In iedere groepsruimte zijn er verschillende activiteitenplekken welke kunnen veranderen met het jaargetijde of met de thema van de week. Speelgoed en spelmaterialen liggen voor het pakken, het kind kan zelf kiezen waar het mee wil spelen. De inrichting is kindvriendelijk en uitnodigend, en overal zijn er werkjes van de kinderen te zien. Zie de foto's van de groepsruimten voor een huiselijke sfeer.

De hal.
De hal is een multifunctionele ruimte voor ontmoeting en exploratie, voor creatieve activiteiten, expressie spel, en beweging. Kinderen maken dagelijks gebruik van de hal, het is de plek waar ze elkaar ontmoeten en met elkaar spelen, ook de allerjongsten doen mee. Zie de foto's van de hal voor een impressie van expressie.

Buitenspelen.
KinderCentrum Mergelland heeft niet alleen van binnen maar ook van buiten een zee van ruimte. Vanuit ieder lokaal stap je zo naar buiten. De kinderen in de BSO maken gebruik van de ruime speelplaats van de basisschool. Voor de jongste kinderen is er het aan de zij- en voorkant gelegen speelterrein met zandbak en diverse natuurhoekjes gereserveerd. Er is ruimte voor rennen, fietsen, en in de zomermaanden richten we een heus buitenatelier in voor de creatieve activiteiten.
Op 50 meter afstand heeft KinderCentrum Mergelland een huisweide met gras voor buitenactiviteiten en het bos ligt op loopafstand. Zie de foto's van de buitenruimten voor een wijde blik.